سمینار وضعیت صحت عمومی در ولایت غزنی با موضوع دیابت (دانشکده طب پوهنتون خاتم النیین(ص) غزنی)

این سمینار با حضور استاد حبیبی ریاست پوهنتون، ریاست دانشکده طب، اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات کتابخانه برگزار گردید.
برنامه با تلاوت آیات روح بخش وحی آغاز شد، سپس دو تن از دانشجویان دانشکده طب هر یک حمیدالله مهدی زاده و آقای صاعد مقالات شان را در باره دیابت ارائه نمودند.
سخنران اول محفل ریاست شعبه غزنی پوهنتون خاتم النبیین استاد حسین حبیبی بود که طی سخنان کوتاه در بخشی از برنامه تحقیق و پژوهش را از امور بنیادی و مهم هر مرکز علمی واکادمیک دانستند. ایشان با اشاره به ویژگی های یک پوهنتون خوب، اهمیت دادن به کیفیت آموزش را از مهمترین معیارهای یک مرکز آکادمیک دانسته و راه اندازی برنامه های تحقیقاتی نظیر آنچه که آمریت تحقیقات دانشکده طب انجام می دهد را برای تحقق این امر مؤثر دانستند.
سپس دکتر خانعلی محمدی در باره دیابت گفت:‌ تا پایان سال ۲۰۴۰ پیش بینی می شود ۶۰۰ میلیون نفر مبتلا به دیابت شناسایی شوند، در تحقیقات انجام شده در افغانستان توسط سازمان صحت جهانی تقریبا ۸% افراد بالای ۲۰ سال که نزدیک به یک میلیون نفر می شود مبتلا به دیابت می باشد. در پایان سمینار داکتر عرفانی رئیس دانشکده طب با جمع بندی مطالب و ارائه جدیدترین پروتکل درمانی علمی خاطر نشان کرد که هزینه درمانی به ازای یک نفر ۱۲۰ دالر در سال است که با توجه به میزان شیوع در یک سال حدود ۱۲۰ ملیون دالر هزینه برای جامعه دارد که رقم قابل توجه است و از طرفی با توجه به نبود مراکز ویژه دیابت در مراکز ولایات، نیازمند توجه دولت به این موضوع می باشد.
قابل یاد آوری است این که آمریت تحقیقات دانشکده طب هر هفته سمینار های طبی با موضوعات مختلف مورد نیاز جامعه ومردم را به بررسی می گیرد.
آمریت فرهنگی_تربیتی غزنی