سمینارعلمی وحدت جهان اسلام فرصت ها و چالشها دانشکده علوم سیاسی شعبه غزنی

چهارشنبه ۲۴ قوس۱۳۹۵، دانشکده علوم سیاسی شعبه غزنی سمینار علمی وحدت جهان اسلام فرصت ها و چالش ها را با حضور مسئولین، اساتید، عبدالکریم متین والی غزنی، خیال محمد حسینی مشاور ریاست جمهوری، داکتر صبغت الله مشاور ارگانهای محلی، عبدالخالق اکبری رئیس شورای ولایتی غزنی، وکلای شورای ولایتی غزنی، اقای اصغری رئیس شورای علمای غزنی و آقای معتمدی امام جمعه غزنی، تعدادی از علمای غزنی و دانشجویان، در سالون اجتماعات کتابخانه برگزار گردید.
محفل با تلاوت آیات قرآن آغاز، سپس همه به احترام سرود ملی قیام نمودند، اولین سخنران سمینار حاجی محمد رحیمی رئیس دانشکده علوم سیاسی بود،‌ وی ضمن تقدیر و خوش آمد گویی از حضور مهمانان گفت پوهنتون خاتم النبیین با محور قرار دادن آموزش در کنار پژوهش، این گونه سمینارها را برگزار می کند، یقیناً این گونه سمینارها سبب رشد وترقی دانشجویان می شود.
یکی از سخنرانان سمینار عبدالکریم متین والی ولایت غزنی بود، وی گفت آنچه درجهان اسلام می تواند کاربرد داشته باشد، اخلاق نیکو و رحمت پیامبر است،‌ اخلاق نیک می تواند کل جهان اسلام و افغانستان را از مشکلات موجود نجات بدهد، پیامبر با همین اخلاق نیکو توانست اسلام را در جغرافیای وسیع توسعه بخشیده و پیروان زیادی را تربیت نماید.
اگر مسلمانان به خصوص مردم افغانستان صرفا اخلاق پیامبر، رحم و مهربانی پیامبر را الگو قرار بدهد. بسیاری از چالش ها حل می شود، زیرا اخلاق پیامبر و رحم حضرت توانست از انسانهای پراکنده امت واحد بسازد، اخلاق پیامبر می تواند اختلاف و تفرقه را از بین ببرد. لذا از پوهنتون خاتم النیین ومدیریت این مرکز علمی تشکر می کنم که اقدام به برگزاری این گونه سمینارهای با شکوه نموده است.
یکی دیگر از سخنرانان سمینار مولوی فهام بود، وی گفت دنیای اسلام می تواند از ارزشها، اندیشه ها و سیره نبوی الگو بگیرد، به نظر من این که جهان اسلام با انبوهی از بحران ها، مشکلات و نابسامانی مواجه است به خاطر آن است که پیامبر را نشناخته، ارزشها و اندیشه های او را نشناخته است، اگر هم اندک شناخت پیدا کرده است عمل نمی کند.
یکی از نکات مهم که مورد توجه پیامبر بوده است وحدت، همدلی و کرامت انسانی است،‌ لذا تقوی را معیار برتری قرار داده است. برتری نژادی، قومی،‌ زبانی، مذهبی و مسایل از این دست، چیزهای هستند که جهان اسلام را پارچه پارچه ساخته است. جهان اسلام اگر می خواهد به پیشرفت، انکشاف و توسعه برسد، باید از سیره نبوی الگو بگیرد.
یکی از سخرنان دیگر محفل، استاد اصغری رئیس شورای علمای غزنی بود، وی وظیفه علما را سنگین دانست وگفت باید هوشیارانه عمل کرد و تفسیر درست از آیات و سنت پیامبر ارائه داد، عصر پیامبر عصر طلایی برای مسلمین بود، باید این عصر را الگوه قراردهیم.
آقای اکبری رئیس شورای ولایتی غزنی نیز سمینار علمی وحدت جهان اسلام را مهم دانست و گفت علما، متخصصین، استادان دانشگاه ها روی این موضوع باید علمی بحث نمایند وکلای شورای ولایتی غزنی به عنوان پل ارتباطی بین ملت و دولت از هر گونه همکاری دریغ نخواهدکرد وی در پایان از مسئولین پوهنتون خاتم النیین برای خدمات تحصیلات عالی درکشور و این گونه سمینارها تقدیر و تشکر کرد. درپایان محفل با دعائیه مولوی قریشی استاد ثقافت اسلامی این شعبه غزنی خاتمه یافت.
آمریت فرهنگی_تربیتی غزنی